Tom Buk-Swienty fortæller om Karen Blixen

“Karen Blixen i Afrika – den virkelige historie”

Foredrag v/Tom Buk-Swienty –Tom Buk-Swienty

Med sin selvbiografiske roman Den afrikanske farm fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya, slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter. Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer, er der tale om en roman. Store dele af bogen – og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm Out of Africa (1985) med Meryl Streep og Robert Redford – er fiktion eller glamourisereringer.
Men hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika?
Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, Lioness, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya. Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika. Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet Blixen overgår fantasien.
Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog.
Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne. Der venter tilhørerne en stor oplevelse, da Tom både er en humoristisk og meget vidende formidler.

Det foregår på Mulernes legatskole- Gillestedvej 11, 5240 Odense NØ

Alle er velkomne! Entré: 50,- kr. Gratis for elever, ansatte og medlemmer af Forældreforeningen.

De kulørte kulturelle v. Robert Du kan sende sms på 24419228 så kan vi mødes ved indgang