Foredrag Sherin Khankan

Mød Sherin Khankan 
Imam, forfatter, religionssociolog, NGO-direktør, foredragsholder og samfundsdebattør

Sct. Knuds gymnasium- Læssøegade 154- 5230 Odense

Vi mødes kl. 18.30 og du kan sende sms til Robert på 24419228 hvis du vil med.

De Kulørte Kulturelle

Landet midt imellem to kulturer og to religioner. Reformislam, kvinders rettigheder og veje ud af psykisk vold.

Khankan er troende muslim, og i hendes øjne er Islam ikke et smykke, man bærer om halsen som et symbol. Islam er baseret på næstekærlighed og respekt, som man lever efter. Men Islam vil miste sin berettigelse, hvis den ikke udvikler sig i forhold til det samfund, vi lever i. Sherin Khankan er opvokset i Danmark i en familie, hvor moderen stammer fra Finland og er kristen, og hvor faderen er fra Syrien og er muslim. Hun er dermed produkt af to forskellige religioner og kulturer og har i praksis set og levet med de mange ligheder og forskelle, der findes mellem kristendommen og Islam. Det har derfor altid være naturligt for Khankan at gå på kompromis og være kritisk over for sin egen måde at forvalte og udøve sin tro på

Sherin Khankan er en dansk imam, forfatter, religionssociolog, NGO-direktør, foredragsholder og samfundsdebattør. Hun er cand.mag. i religionssociologi og filosofi fra Københavns Universitet med speciale i islamisk aktivisme og sufisme i Syrien. Hun har i tidens løb især beskæftiget sig med spørgsmålet om islams og muslimers rolle i det moderne Europa. Hun er stifter af og mangeårig talskvinde for Forum for Kritiske Muslimer og har desuden været medlem af og folketingskandidat for Det Radikale Venstre. I 2016 var hun medstifter af Mariam Moskeen, og blev Danmarks første kvindelige imam. Herudover er hun stifter af Exitcirklen, en NGO med samtalegrupper for mennesker, der er udsat for psykisk vold, negativ social og religiøs kontrol. 

Hendes oprindelige navn er Ann Christine Khankan, men er altid, af sin familie, blevet kaldt Sherin, som betyder den søde. Som 18-årig begyndte hendes proces med at blive praktiserende muslim, og i den forbindelse skiftede hun navn til Sherin.