Foredrag Mogens Lykketoft Verden i lyset af Ukraine

Denne aften er der mulighed for at opleve Mogens Lykketoft i Phønix- Schacksgade 39, 5000 Odense

Arr. Odense højskoleforening ikke medlemmer 50.- kr. og 30 kr. for kaffe/kage- Betales ved indgang

Vi mødes kl. 18.30 og hvis du vil med kan du sende sms til Robert på 24419228

De Kulørte Kulturelle

Bedst som Coronapandemien var stort set overstået – i hvert fald i vores del af verden – og vi igen glædede os til at leve det frie og bekvemme liv, blev Europa ramt af en rigtig krig.  Ruslands invasion af Ukraine den 24. februar ændrede med ét slag verdenshistorien, siger man. Men er vi nu et helt andet sted end før den 24. februar? Er vi midt i en iskold krig med Rusland i en ny konfrontation med Vesten?
Støtter vi militær oprustning, fordi vi ikke længere tror på nedrustning? Er det en selvfølge, at vi skal betale meget mere til NATO? Er det en selvfølge, at vi ønsker et stærkt militært Europa?
Lever vi her i Europa trygt og godt under den amerikanske paraply? Eller har USA for meget at se til med Kina og Østasien, til at markere sig om Europa?

  • Tror vi på samhandel som et middel til fred? Tror vi på, at FN er til nogen nytte?
  • Hvad med de fattige lande i navnlig Afrika? Er de – endnu engang – blevet sorteper?

Mange spørgsmål presser sig på i en forandret verden. Vi har bedt tidligere finans- og udenrigsminister, tidligere formand for Folketinget og tidligere formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft, gøre os klogere på den nye verdensorden – både på det store, globale plan og det lille hjemlige.