Kanotur

 

Kanotur på Odense Å lørdag d. 22. juni 2024

 

Mødested 

Ejby Mølle kl. 09.00

Ejby Møllevej 17, 5000 Odense C

eller

Bellinge Bro kl 10.00

Brogårdsvej, Bellinge, 5250 Odense SV

 

 

Vi sejler fra Bellinge Bro, under motorvejen, forbi den tidligere papirfabrik til Skovsøen og videre forbi Zoo, Munkemose og gennem Odense midtby indtil vi går i land ved Ejby Mølle. Når vi er kommet i land, skal kanoerne transporteres til Skibhusskolen på trailer og rengøres. Vi håber at nogen vil hjælpe med dette. Hvis der er stemning for det, kan vi slutte turen med at købe take away mad eller gå på café.

 

Vi har 8 kanoer til rådighed, hvorfor der maksimalt kan deltage 16 personer. Deltagerne skal kunne svømme og fysisk kunne håndtere en pagaj. Nybegyndere er meget velkommen, da vi forsøger at sammensætte besætningerne, således at der er en “erfaren” sejler i hver kano. Der vil være redningsveste til alle samt hjulsæt til brug ved overbæringen i Munkemose

 

Vi vil anbefale ikke at have andre faste aftaler bagefter, da vi ikke kan sætte en eksakt tid på hvornår turen slutter. Vi gætter på, at det er ca. kl. 18.00.

 

Mødested og tid: 

mulighed 1: Ejby Mølle kl. 09.00 og ikke senere, græsarealet ved Ejby Møllevej 17, 5000 Odense C. Herfra tager vi med bus (rute 55 afg. 09.18 fra Sct. Jørgensgade) mod banegården og videre til Bellinge Bro. Kom i god tid og beregn tid til at finde stedet Der er parkeringsmulighed ved den tidligere skole på Ejby Kirkevej 15, 5220 Odense SØ. Fordelen ved at møde op ved slutstedet er, at man så har sin bil/cykel der.

alternativ : busrute 55  Banegården, OBC Syd, plads C. kl. 09.30 - det vil sige samme bus som man kan tage fra Ejby, retur med samme bus ved slutningen af turen. giv besked pr mail hvis du først står på bussen senere så vi ikke venter på dig.

Mulighed 2: Startstedet,  Bellinge Bro kl. 10.00. der hvor Brogårdsvej går over Odense å. Der er parkeringspladser ved Ådalskolen. Man skal så selv sørge for at komme tilbage hertil, hvis man har efterladt bil eller cykel. 


Tilmelding:  Senest d. 13. juni kl. 20 via place2book.

Klik

Det  koster 75 kr. plus gebyr. Ved tilmelding bliver man bedt om at svare på følgende: 

  • har du erfaring eller er du nybegynder med kano
  • mobilnummer, mailadresse og medlemsnummer
  • møder du op ved Ejby Mølle eller Bellinge Bro 

 

 

Hvis tilmeldingen er lukket eller du er for sent på den - så send en mail til  naturklub@gmail.com. Vi kontakter dig i tilfælde af afbud - skriv venligst samme informationer som ovenfor.

 

Medbring: Tøj efter vejret på dagen. Vi anbefaler, at man medbringer skiftetøj samt en stor plastpose og noget snor så ens bagage kan holdes tørt og bindes fast til kanoen. Medbring også siddepude, drikkevarer ( kaffe, the, vand o.l.), frokost og evt. kage/frugt samt rejsekort eller penge til busturen. 

 

Hvis der er en morgenfrisk person, der vil hjælpe med at få kanonerne ud til startstedet, kan vi godt bruge en ekstra hjælp til af og pålæsning. Vi starter ca. kl. 07.30. I så fald kan man sende en mail til naturklub@gmail.com.

 

Spørgsmål kan sendes på mail til naturklub@gmail.com eller til 

Arne 40 76 93 10 

Karin 26 37 46 49

 

Vel mødt til alle. 

 

Hilsen Naturgruppen
Detaljeret beskrivelse af turen:

Vores kanoer ligger klar til dagens udflugt ved Bellinge Bro. Vi starter ca. kl.10.15. 

 

Første del af strækningen er fra Bellinge og frem til Skovsøen. Vi sejler blandt andet under motorvejen og forbi den tidligere papirfabrik i Dalum, der nu er ved at blive omdannet til et beboelsesområde. Vi holder første pause her. Der er toiletter og mulighed for at købe is m.m.

 

Strækningen fra Skovsøen til Erik Bøghs sti er smal og grene hænger ud over åen, herefter bliver åen bred og langsomt flydende til Munke Mose -  måske møder vi Åfartens båd. Vi har turens eneste overbæring og holder også en pause ved Munke Mose. Der er toiletter og mulighed for at købe is m.m.

 

Næste del fører os gennem byen, forbi Eventyrhaven og vaskepladsen ved Påskestræde og stykket langs Sankt Jørgens Gade med piletræerne, der næsten lukker hen over hovederne på os. Vi nærmer os Ejby Mølle og slutstedet.