Quick navigation

Nyhedsbrev

Røjle Klint

09-09-2018

jle Klint og strandstien i Strib

den 9. september 2018

Heldagstur med afgang kl. 11.00

Turlængde ca.10 km

 tl_files/naturgruppen/rojle1.gif

Denne søndag i starten af efteråret, hvor det måske stadig er lidt sommer, inviterer vi på en smuk gåtur mellem Strib og Røjle Klint.

 

Røjle Klint går temmelig stejlt op fra stranden. Undergrunden består af plastisk ler, der kan blive blødt som smør, når det i regnfulde perioder har suget meget vand.

 

 

Der er fra klinten er glimrende udsigt over lillebælt og over til Fredericia

på den anden side af vandet.

 

Selve rundturen på Røjle Klint er ikke særlig lang, så vi kombinerer turen rundt med at gå ad strandstien/kærlighedsstien fra Strib til Røjle Klint og retur af mindre veje.

 

tl_files/naturgruppen/rojle.gif

Udturen er først på en sti lidt oppe i terræn og de sidste knap 3 kilometer ad stranden. Undervejs spiser vi frokost. Når vi er fremme ved klinten tager vi en kort men stejl trappe op til et sommerhusområde med en lille parkeringsplads med bord/bænke. Det er også herfra man kan gå den korte strækning til udsigtspunktet. Toiletterne er desværre lukket af for sæsonen.

 

Efter en kaffepause bevæger vi os først væk fra stranden og ad små veje tilbage til det sted, hvor vi på udturen gik ned på stranden. Den sidste del af hjemturen er således samme rute, som vi gik på udturen. Vi holder nok et pause også på hjemturen og tilbage ved startstedet er der mulighed for at komme på toilettet og måske også en tur i vandet.

 

https://www.visitlillebaelt.dk/strandstienkaerlighedsstien-gdk783966

https://www.visitlillebaelt.dk/roejle-klint-gdk614394

Start/slutsted:

Vi starter og slutter ved parkeringsplads for enden af vejen “Ved Norden Bro” i den nordlige ende af Strib by helt ud til vandet ikke langt fra fyrtårnet. Vi forventer at være hjemme senest kl. 17.00.

 

Vi vil forsøge at fylde alle biler biler op, da det er en køretur på godt 100 km frem og tilbage.  Vores kørselspolitik er, at dem der stiller bil til rådighed får 1,00 kr. pr. km. Betalingen deles ligeligt mellem passagererne i bilen.

 

Mødested:

Vi mødes på Parkeringspladsen, ud for Dannebrogsgade 5, 5000 Odense C. kl. 11.00.

 

Påklædning:

Godt fodtøj og endvidere påklædning efter vejret.

 

Medbring:

Frokost/madpakke anbefales samt varme/kolde drikke efter behov, evt. kage til pausen samt penge til samkørsel (regn med 30-40 kr.) Medbring også gerne siddeunderlag (evt. en plastpose) til pauserne samt badetøj, hvis man vil i vandet.

 

Tilmelding:

Vi beder om tilmelding senest lørdag d. 8/9 kl. 20.00 på mailen naturklub@gmail.com. Angiv medlemsnummer og mobilnummer, samt om du kan lægge bil til eller har behov for kørsel med andre.

 

Afbud på dagen gives på sms til Karin på mobil 2637 4649  eller Arne på 4076 9310. Vi beder om, at tilmelding ikke gives på sms, da de øvrige arrangører så ikke får informationen.Vel mødt

naturgruppen v/Karin og Arne

Tilbage